Više doznajte u ovotjednoj emisiji

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Dok se ova sezona Zdravlja na kvadrat polako približava kraju, gledatelje u novoj epizodi očekuje mali podsjetnik. Kroz emisiju je prošlo puno javnih osoba koji su otvoreno i iskreno govorili o svojim životnim stavovima, duševnom miru i zdravlju. Bilo je tu smijeha, tuge, suza i plesa. Nova epizoda donosi Baby Lasagnu, Kseniju Urličić, Martina Kosovca i Borisa Jokića.

U ovotjednom Zdravlju na kvadrat jedna od tema je štitnjača. Ona ima značajnu ulogu na psihičko, ali i fizičko stanje osobe. Hormoni štitnjače u organizmu održavaju osnovni metabolizam stanica te ih stimuliraju, no što se događa ako štitnjača ne funkcionira kako treba?

Migrena je bol koja se javlja u jednoj polovici glave. Češće od nje pate žene, a ne treba je uspoređivati s običnom glavoboljom. Migrene, najčešće, narušavaju kvalitetu života. Mogu li se trajno izliječiti, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Sunčane naočale su puno više od običnog modnog dodatka, a najvažnija funkcija im je zaštita zdravlja oka od djelovanja sunca. UV zračenje može oštetiti kožu, povećati rizik od zamućenja leća i nastanka mrene. Koliko je njihova funkcija, ali i kvaliteta bitna, odgovore donosi nova epizoda Zdravlja na kvadrat!

Kada govorimo o sportskoj medicini i sportskim ozljedama većina pomisli na profesionalne sportaše, ali riječ je i o rekreativcima. No, iako je pomalo neobično, sportske ozljede mogu dobiti i osobe koje se uopće ne bave sportom. Kako? Doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju